Skip to main content

Algemene voorwaarden

Via de webshop van SW bvba (handelsnaam: Stripwinkel Sammy) kunnen klanten strips en aanverwante artikelen uit het aangeboden assortiment aankopen. Het aanbod staat echter enkel open voor klanten binnen de Europese Unie. Potentiële klanten van buiten de EU dienen vooraf contact op te nemen met SW bvba om te informeren naar eventuele aankoopmogelijkheden.

Alle op de website vermelde prijzen zijn BTW-inclusief, ook de verzendkosten.

Alle bestelde goederen dienen binnen een termijn van 10 dagen betaald te worden. Na het verstrijken van deze termijn worden onbetaalde aankopen geannuleerd. Bestellingen kunnen online worden betaald via Bancontact, IDEAL of per overschrijving.

Bestellingen worden, na ontvangst van de volledige betaling van de aangekochte goederen vermeerderd met de verzendkosten, met traceercode verzonden naar het door de klant opgegeven leveradres. SW bvba kiest het verzendbedrijf waarmee aangekochte artikels worden verzonden, alsook de verzendmodaliteiten. Aangekochte items kunnen, op verzoek van de klant, verzonden worden naar een ophaalpunt van het door SW bvba gekozen verzendbedrijf. Eventuele verzending naar een ophaalpunt heeft geen invloed op de verzendkost.

SW bvba streeft er naar om binnen de drie dagen na ontvangst van volledige betaling te verzenden, tenzij anders overeengekomen met de klant. Indien verzending door omstandigheden vertraging oploopt, wordt de klant hiervan op de hoogte gesteld. SW bvba is geen vergoeding verschuldigd aan de klant bij eventuele laattijdige levering.

Voor aankopen die dienen te worden verzonden naar een adres in België of Nederland geldt dat verzending gratis is vanaf een aankoopbedrag van 100 euro. Deze korting geldt uitdrukkelijk niet voor aankopen die dienen te worden verzonden naar bestemmingen in andere landen. Deze korting geldt bovendien enkel voor bestellingen uit de webshop en ze is dus niet combineerbaar met aankopen bij SW bvba via andere online platformen zoals Catawiki, Bobbedoes en LastDodo.

De klant heeft het recht om, zonder betaling van een boete en zonder opgave van reden, af te zien van een aankoop binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering. De klant dient SW bvba per e-mail op de hoogte te stellen zulke beslissing. De aankoopsom van geretourneerde albums wordt integraal terugbetaald op voorwaarde dat de albums ons bereiken in dezelfde staat als ze werden geleverd. De verzendkost voor de levering is onverdeelbaar over de geleverde items en wordt daarom enkel terugbetaald indien de volledige zending wordt geretourneerd. De retourverzendkost is steeds voor rekening van de klant.

De klant kan er voor kiezen om bestelde items af te halen. In dat geval worden uiteraard geen verzendkosten aangerekend. Opgehaalde items kunnen contant betaald worden bij ophaling, op voorwaarde dat ze worden opgehaald binnen 10 dagen na plaatsing van de bestelling. Indien de klant goederen wenst op te halen na het verstrijken van deze termijn, dan dient de bestelling, zonder verzendkost, binnen de 10 dagen elektronisch te worden betaald. Betaalde goederen dienen sowieso binnen de 12 maanden na aankoop te worden opgehaald. Goederen die niet worden opgehaald binnen deze termijn worden terug eigendom van SW bvba, zonder restitutie van het betaalde aankoopbedrag.

Alle aangeboden items worden naar eer en geweten omschreven. Bij alle aangeboden items worden bovendien foto’s van het item in kwestie toegevoegd. Deze foto’s maken steeds deel uit van de omschrijving. De omschrijvingen zijn echter per definitie niet exhaustief. Er kunnen dus zaken over het hoofd worden gezien. Indien u vragen heeft bij een omschrijving of bij de toegevoegde foto’s, of indien u bijkomende informatie wenst over druk of uitgave, dan kan u ons per e-mail contacteren vóór u uw bestelling plaatst.

Bij plaatsing van een bestelling wordt de klant gevraagd om naam, adres, e-mail en telefoonnummer op te geven. Deze persoonsgegevens worden gebruikt voor de verzending van aankopen en ze worden daarom gedeeld met het gekozen verzendbedrijf. Uw persoons- of bedrijfsgegevens kunnen ook worden gedeeld met de belastingsdienst in zoverre dit nodig is voor de belastingaangifte van SW bvba. Onder geen beding worden persoonsgegevens verkocht aan derden.

SW bvba behoudt zich het recht voor om de Algemene Voorwaarden tussentijds te wijzigen.